КЛЕЩИ ЗА СВАЛЯНЕ НА ИЗОЛАЦИЯ KNIPEX 11 02 160

0 от 5 / 0 гласа
Любими

Доказано качество

  Бърза Доставка

  Високо Качество

   Гаранция

   Купи на изплащане чрез TBI


38.20 лв.

За пластмасови и гумени изолационни материали

Като стандартни клещи за сваляне на изолация , Knipex 11 02 160 се използват главно за окабеляване на често полаган NYM кабел (NYM означава „стандартизиран кабел / изолация от PVC тел / обвит кабел“).

Монтьорите, които искат да свържат голям брой контакти в една работна стъпка, като същевременно последователно отстраняват проводници с 1,5 mm², например имат подходящия инструмент за отстраняване на изолацията от проводници до Ø 5 mm или напречно сечение на проводник 10 mm² ... Тези клещи са и правилният инструмент за отстраняване на гъвкави проводници в гумен кабел като свързващ или удължителен проводник.

Доказан винтов винт за регулиране на напречното сечение на проводника

Клещите се настройват на напречното сечение на проводника с помощта на назъбения винт, така че само изолацията се нарязва, без да се повреди проводникът. Нарезният винт е закрепен с вградената контрагайка, за да се поддържа точното регулиране дори по време на по-дълги периоди на работа. Тази проста технология е изпробвана и тествана от електротехниците в продължение на десетилетия.

Със здрава конструкция за дълъг живот на инструмента, удобен за използване

Клещите  Knipex 11 02 160 са ковани от специална инструментална стомана и допълнително закалени в масло. Отварящата пружина притиска клещите внимателно в ръката на потребителя, като по този начин значително намалява напрежението в мускулите на ръката, когато държите клещите здраво. Като основна защита срещу ръжда, лентовите ленти са обработени с фосфат в черно. Главата на клещите е с прецизно покритие. Благодарение на тази стъпка на обработка и довършителни работи, когато се използва правилно, това подготвя клещите за дълъг живот на инструмента. Със своите многокомпонентни дръжки, дръжките седят удобно в ръката