KNIPEX

KNIPEX е водещият производител на клещи за професионални потребители по целия свят. Основана в Вупертал-Кроненберг през 1882 г., Книпекс e семейна фирма вече четвъртото поколение. Книпекс разработвa и произвежда над 800 варианта клещи, които позволяват на професионалните потребители в повече от 100 страни по света да работят ефективно, лесно и безопасно. С почти 100% ангажираност и участие, около 1000 служители произвеждат повече от 40 000 клещи всеки ден. Високата производителност, постоянното подобрение и ориентацията към човешките ценности са в основата на действията на фирма KNIPEX. На тази основа KNIPEX се стремят да създат постоянни ползи за своите бизнес партньори, своите  служители и техните семейства, своите крайни клиенти.

KNIPEX не са само клещи

Фирма KNIPEX предлага над 100 вида клещи, произведени в 800 различни варианта, различаващи се по големина, дължина, форма, повърхностна обработка и тип на изолацията. Между предлаганите продукти на Книпекс ще намерите класически комбинирани клещи, странични клещи резачки, кербовъчни клещи, водопроводни клещи, а също и редица специализирани клещи електротехнически, клещи за електроника, арматурни клещи и много други.

Освен клещите в портфолиото на KNIPEX ще откриете и други ценни продукти отново на световно ниво и с изключително иновативни решения.  Това са отвертки електротехнически за работа на инсталации и под напрежение. Специална серия изолирани инструменти – ключове, тресчотки, гаечни вложки, динамометрични ключове и други специализирани продукти. Изключителна популярност имат и серията инструменти за сваляне на изолация от проводници и кабели – ножове, забелвачки и тясно специализирани инструменти. Не на последно място са и средствата за безопасност при работа – диалектрични ръкавици, диалектрични тъкани и други