САМОРАЗЛИВНА ЦИМЕНТОВО-СУЛФАТНА ТЕЧНА ЗАМАЗКА RÖFIX ZS20

4.67 от 5 / 3 гласа
Любими

Доказано качество

  Бърза Доставка

  Високо Качество

   Гаранция

   Купи на изплащане чрез TBI


12.48 лв. 15.60 лв. Спестявате 3.12 лв.

 

САМОРАЗЛИВНА ЦИМЕНТОВО-СУЛФАТНА ТЕЧНА ЗАМАЗКА RÖFIX ZS20 

Перфектното обгръща тръбите за всяко изградено подово отопление, а плътната структура води до  високата топлопроводимост. Това свойство придава отлична постоянна еластичност на подовото отопление, при което значително могат да бъдат намалени разходите за отопление в дългосрочен план.

Притежава високата устойчивост на огъване .

Височината може да послужи и като допълнителна инвестиция в топлоизолацията и изолацията срещу ударен шум.

Високата устойчивост на деформация по време на изсъхването прави RÖFIX ZS 20 перфектната основа за всички най-използвани покрития, като напр. паркет, плочки, PVC  и др. В новото строителство е ефикасни и икономическа изгодна. RÖFIX ZS 20/ ZS 30 е изпитан продукт и отговаря на строгите критерии на Австрийският институт за строителна биология и екология.

 

45 торби в палет по 25 кг. 

 

Течна замазка ZS 20 Roefix е подходяща за вътрешни помещения на жилищни сгради (кухни, бани), както и за училища, гимнастически салони, офиси и складови помещения. За помещения с клас по влагонатоварване от W3, също така и за бани в частния сектор, които поради подовото оттичане на водата влизат в клас W4 (важно е хидроизолацията да е изпълнена съгласно указанията). Особено подходяща за подове с водно отопление. Като замазка при саниране на стари сгради и като замазка за ползване при подове на тавани, заради ниското си тегло. При използваеми и видими замазки задължително трябва да се направи консултация с производителя. Като плаваща замазка без армиране максималната площ е 300 m². Големи повърхност или полета с неправилна геометрична форма, като напр. вътрешни колони, коридори, L-форма трябва да се разделят на по-малки чрез разделителна фуга.

 

Свойства:

Добра разливна способност.

 Почти безфугова повърхност.

 Равна повърхност.

 Висока топлопроводимост

 Идеална за замазка върху подово отопление

Предварителна обработка на основата:

В зависимост от изпълнението (като плаваща, свързана замазка или замазка за отопление), основата трябва да бъде много добре подготвена. Вижте инструкциите (да се съблюдават нормативните изисквания). Преди полагането трябва да се вземе нивото с помощта на лазарен нивелир или маркуч с вода. RÖFIX циментово-сулфатна замазка (ZS) в помещения с пряко съприкосновение със земята (като напр. гаражи или изби): Мястото върху , което ще се полага замазката трябва да бъде изолирано предварително съгласно разпоредбите. Например с RÖFIX Flexibel Dampfsperre SD- ст-т > 1.500 m, която трябва да се положи и върху стените до височината на замазката. RÖFIX циментово-сулфатни замазки трябва да са хидроизолирани и от проникване на влага от повърхността, напр. с RÖFIX AS 341 Optilastic или RÖFIX EP 52. На ъглите трябва да се поставят RÖFIX AS 910 уплътнителна лента и RÖFIX AS 950 вътрешен или RÖFIX AS 955 външен ъгъл. Като оптимална основа под плочки се препоръчва RÖFIX AS 341 Optilastik, a за лепило - AG 652 PLUS. При неравности върху грубата плоча, както и при наличие на тръби върху грубата основа се препоръчва използването на изравнителна посипка (като напр. RÖFIX 831, RÖFIX POR пенобетон или RÖFIX 830). Отгоре на 2 пласта се полага непрекъсната шумоизолация. За да се предотврати образуването на звукови мостове е важно на всички възходящи стенни елементи да се постави цокълна изолационна лента с съединително фолио (10 мм дебелина). За предотвратяването на щети от парна дифузия от основата е необходимо предварително полагане на изолационно фолио. Еквивалентът на тези пародифузионни фолия, трябва да е по-голям от този на отгоре положеното подово покритие. По време на полагането на замазката топлопроводните тръби трябва да бъдат пълни, под налягане. Те трябва да бъдат много добре закрепени, така че да не се получават размествания и въздушни мостове.

 

 

Приготвяне: RÖFIX течните замазки, независимо дали те се доставят като насипна или пакетирана стока, се смесват със специални смесителни помпи и с пощта на маркуч се полагат на определеното място. Правилната консистенция се определя съгласно RÖFIX Диаметър на разстилане. Машинна техника: С цел постигане на безпрепятствена работа на силозната смесителна помпа, трябва да се осигури захранване от 32 ампера и водоснабдяване от 2000 l/h (3/4“ най-малко 4 bar). Диаметьр на разстилане стар: ок. 38–42 cm (PVC-тръба, височина 27 cm, диаметър 6,9 cm) Диаметър на разстилане нов: ок. 28–31 cm (PVC-тръба, височина 7,2 cm, диаметър 9,4 cm) Начин на обработка: Организирайте времето си за нанасяне така, че замазката да бъде нанесена за посоченото време. Смесителната помпа на силоза е с капацитет около 100 л/мин., което означава , че за 1 час може да смеси и да изпомпи материал от 8-10 тона, съответно за площ от 100- 120 m²/ час. След като се излее подовата замазка до желаното ниво се трамбова с Т-образния подов мастар и се получава нивелирана замазка. Трамбоването се прави винаги на кръст - един път надлъжно и след това напречно. Общата дебелина на подовото покритие зависи от най-високото ниво на замазката, но и от вида на конструкцията, трябва да се вземе под внимание и минималната дебелина. 4 RÖFIX ZS20 Циментово-сулфатна течна замазка CA/CT-C20-F5 Предприятие на FIXIT Gruppe www.roefix.com Техническа карта (TM) актуализация 15.12.2022 Указания:

Описание на CM-метода: След напълване на пробата (50 g) и добавката на ампула калциев карбид апаратът се затваря и ок. 1 мин. се стръсква. Показанието на манометъра се покачва. След ок. 5 мин се стръсква отново. 10 минути след затваряне на уреда се отчита показанието на манометъра. Течните замазки не са устойви на силна и/или продължителна влажност. Не трябва да се влагат алуминиеви профили поради неустойчивостта им в алкална среда. Първите 48 часа трябва да се пази от течение и директна слънчева светлина. Да не се използва материал от стари отворени торби и да не се смесва с пресен. Времето за съхнене е за средна дебелина от ок. 5 cm и стандартни условия (+20 °C/65 %) относителна влажност. Преди полагането на облицовка да се определи остатъчната влажност посредством CM уред (виж допустима остатъчна влажност). Ниските температури, високата влажност и големите дебелини удължават времето на съхнене. Изискуемите дебелини се определят в съответствие с валидните норми и указания, както и с изискванията за конкретни обекти.

Специфични приложения трябва да се съгласуват с производителя. Изискванията за полагане съгл. валидните европейски норми и най-вече за изолиращата лента и размера на полетата са в сила. Упоменатите технически данни са определени в лабораторни условия. Дебелина на нанасяне: Изискуемите дебелини на замазките са определени във валидните стандарти, указанията на сдруженията и в съответните строителни предписания. Последваща обработка: При полагане на замазка върху подово отопление не трябва да се пропуска фазата на предварително затопляне. Замазката трябва да бъде предварително затоплена дори и тогава, когато тя ще изсъхва при нормални условия. Това т. нар. функционално затопляне е регламентирано в EN 1264-4 или в указанията на производителя (виж RÖFIX Протокол за нагряване) Грундиране на чиста, течна замазка не е необходимо, ако производителят на лепило го разрешава за тази система. Да се съблюдава замазката да е здрава, обезпрашена, както и без замърсявания от боя, остатъци от разтвор и др. В такива случай замазката се обработва с предварителен грунд (напр. RÖFIX AP 300). RÖFIX циментово-сулфатната замазка (ZS) трябва да бъде хидроизолирана по подходящ начин срещу проникване на вода от повърхността (напр. с RÖFIX AS 345 Optiseal или RÖFIX EP 52), като ъглите се изолират допълнително с RÖFIX AS 910 уплътнителна лента и RÖFIX AS 950 (за вътре), както и RÖFIX AS 955 (за вън) уплътнителни ъгли. RÖFIX AS 345 Optiseal е оптималната хидроизолация за плочки. Като подходящо лепило за плочки препоръчваме RÖFIX C2-лепило.

 

Съвети за безопасност: Подробни указания може да намерите в информационния лист за безопасност. Преди употреба моля да се запознаете със съдържанието му.

Указания за обработка: За да се предотврати негативното действие на разредената с повече от необходимото с вода замазка, в началото на нанасянето тя трябва най-напред да се приготвя по-гъста и при необходимост след това да се добави вода за постигането на идеална консиситенция.

Времето за обработка, т.е. времето, за което трябва да е приключило полагането, разнасянето и трамбоването на RÖFIX течни замазки е около 30 до 40 мин.

Съхранение: На сухо място, върху дървени скари.

 Срок на годност: min. 6 месеца